هارد سرور چیست

هارد سرور چیست؟

هارد ها بر اساس کانکتور یا محل اتصال به سرور به چند دسته تقسیم می شوند از قبیل:  SAS ، SATA ، SSD ، FC ، IDE .

از لحاظ ابعاد نیز هارد سرور به دو دسته LFF یا 3.5 اینچی و SFF یا 2.5 اینچی بر روی سرور HP قرار می گیرند. سرعت انتقال اطلاعات بسته به مدل هاردها متفاوت می باشد. اگر بخواهیم بصورت کلی نگاه کنیم هارد سرور به 3 دسته SSD , SAS , SATA تقسیم می شود. البته با پیشرفت تکنولوژی امروزه هاردهای NVME  نیز با سرعت بسیار بالا به بازار ارائه شده است. نکته قابل ذکر در مورد این هارد درایو قیمت بالای آن می باشد.

هارد درایو SATA

هارد SATA یا (Serial Advance Technology Attachment) که برگرفته از (IDE (Integrated Drive Electronics  می باشد. و اولین گروهی که بعد از آن تشکیل شد (ATA (Advance Technology Attachment  بود که برای  ساده کردن کابل کشی راحت و همچنین پیشرفت و ارتقا عملکرد طراحی شده بود. هارد درایو SATA به سه نوع SATA ،SATA2  ، SATA 3 تقسیم می شود که تفاوت در این نسخه ها در سرعت آنها با یکدیگر می باشد.  Sata3 سرعتی معادل ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه دارد که تقریبا ۴ برابر نسخه اول آن می باشد. از دیگر مزایای هاردهای SATA نسبت به IDE مصرف کمتر برق، سرعت بالا، حجم کم و عملکرد بالای آن می توان اشاره کرد. سرورهای نسل 5 تا 10 اچ پی ای (HPE)  از این نوع هارد درایو پشتیبانی می کنند.

این نوع درایوها بیشتر در سرورهای LFF محصولات سرور HP مورد استفاده قرار می گیرند. و برای ذخیره سازی های حجیم از این مدل هارد سرور استفاده می شود. سرعت هاردهای ساتا که MDL یا Midline نیز شناخته می شوند، 5400 تا 7200 دور در دقیقه می باشد. و اگر دنبال یک نوع هارد سرور با ظرفیت بالا و هزینه نسبتا کم هستید، پیشنهاد خوبی برای سرور شما می باشد.

هارد درایو SAS

SAS  یا  (Serial Attached SCSI) برگرفته از تکنولوژی SCSI می باشد و از نسل قبلی خود یعنی SATA  سرعت بالاتری دارد. هر چند هاردهای SATA همچنان بخاطر ایجاد فضای مناسب ذخیره سازی محبوب هستند. ولی در هاردهای SAS تمرکز بر روی سرعت است و از پهنای باند 3 GBPs ، 6 GBPs ، 12 GBps برای انتقال اطلاعات استفاده می کند. در مقایسه با هارد SATA که دارای سرعت  5200 تا 7200 (RPM) یا Revolutions Per Minute  (دور در دقیقه) می باشد، هارد SAS از سرعت 10K ، 7.2K و 15K یا 15000 RPM پشتیبانی می کند. ابعاد هارد SAS در 2 استاندارد  LFF و SFF مشابه هارد SATA به بازار ارائه شده است.
هاردهای SAS و SATA علاوه بر تفاوت در سرعت انتقال اطلاعات، از لحاظ ساختار اتصالی نیز متفاوت هستند. ولی در نظر داشته باشید که بر روی سرورهای اچ پی (HP)  هر دو ساختار پشتیبانی می شوند. حتی بصورت ترکیبی نیز می توان از این دو نوع هارد درایو استفاده کرد.

هارد SSD

حافظه جامد یا  SSD (solid state drive) نسبت به هاردهای SATA و SAS سرعت بالاتری دارد. به این نوع حافظه، درایو الکترونیکی نیز می گویند. عملکرد این حافظه بصورت فلش می باشد و اطلاعات بر روی چیپ الکترونیکی ذخیره می شود. در مقایسه با هاردهای SAS و SATA دیگر از چرخه مکانیکی استفاده نمی کند. کمپانی اچ پی نیز از این تکنولوژی بهره مند شده و حافظه SSD SAS و SSD SATA با مدل های متنوع را برای سرورهای HP به بازار ارائه کرده است.

انواع هارد درایوها بر روی سرور های HPE

کمپانی اچ پی در نسل 3 و 4  خود از هاردهای SCSI استفاده می کرد. و بالاترین ظرفیتی که در این سرورها پشتیبانی می شد هارد سرور SCSI 300GB 15K بود. البته هاردهای دیگری از قبیل   146GB  ، 72GB  و  36GB نیز در دسترس بود، که بر اساس نیاز آن زمان مورد استفاده قرار می گرفت. ولی با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی اینگونه هاردها و سرورها دیگر در محیط های سروری استفاده نمی شوند. در سرورهای نسل 5 کمی شرایط متفاوت شد و کمپانی اچ پی برای اولین بار از هارد سرور SAS  استفاده کرد. در واقع انقلابی در صنعت هارد سرور ایجاد کرد و شرایط را برای مشتریان بگونه ای رقم زد که بتوانند از سرعت و امنیت بیشتری برای ذخیره سازی اطلاعات بهره مند کند.

در نسل های بعدی نیز از این تکنولوژی استفاده شد و تا امروز که سرورهای نسل 10 به بازار ارائه شده است همچنان این مدل هارد سرور برای سرورهای HPE از محبوبیت خاصی برخوردار است. در نسل 5 پهنای باند هارد های SAS  تا  3GBPs پشتیبانی می شد ولی در نسل بعدی پهنای باند به 6GBPs  ارتقا یافت و تا نسل هشتم سری ProLiant  از این سرعت همچنان استفاده می شد. ولی در نسل 9 کمپانی اچ پی برای اولین بار از پهنای باند 12GBPs رونمایی کرد. سرور های نسل 9 و 10 قابلیت پشتیبانی از این پهنای باند را دارند، که سرعت بالاتری نسبت به نسل های قبلی خود ارائه می دهد.

پشتیبانی از انواع پیکربندی رید

کمپانی اچ پی برای امنیت بیشتر در سرور های خود از کارت های رید پیشرفته پشتیبانی می کند. این کارت ها قابلیت انواع پیکربندی رید را برای شما در سرور HP  فراهم می کنند. تمام هارد درایوهایی که تا اینجا ذکر شده اند، قابلیت پشتیبانی از انواع پیکربندی رید را دارند. و شما می توانید بسته به هزینه و استراتژی تعیین شده، هارد سرور خود را انتخاب و از مزایای امنیت و سرعت آنها در سرور خود بهره مند شوید.

ابزارهای پیشرفته

برای مدیریت بهتر می توان از نرم افزار ILO که در سرور HP بصورت رایگان ارائه شده است، استفاده کرد. این نرم افزار تمام گزارش های لازم در مورد کارکرد هارد سرور را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین از طریق نرم افزار intelligent Provisioning  از بروزترین تست های استاندارد HPE استفاده کنید. و هارد سرور خود را از لحاظ کیفی و امنیتی مورد بررسی قرار دهید. در نظر داشته باشید که کمپانی اچ پی از باکیفیت ترین و بروزترین استانداردهای دنیا برای تولید هارد های خود استفاده می کند. و این اطمینان را به شما می دهد، که با خیال آسوده از این نوع محصولات استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید