سرور چیست؟ + معرفی انواع سرور به زبان ساده

سرور چیست؟

یک کامپیوتر خانگی هم که سیستم‌های دیگر به آن متصل هستند و خدمات دریافت می‌کنند، یک سرور به شمار می‌آید. در حقیقت تنها تفاوت آن با سایر کامپیوتر‌های خانگی امکان اتصال آن به شبکه و ارائه خدمات به سایر سیستم‌ها است. این کار به کمک برنامه‌ها و تنظیماتی که بر روی آن پیاده شده اند، امکان پذیر می‌شود. برای مثال زمانی که شما سایت‌های مختلفی را در مرورگر خود وارد می‌کنید و به استفاده از خدمات آن‌ها می‌پردازید، در واقع شما نقش سرویس گیرنده یا همان کلاینت را بازی می‌کنید.

همچنین سیستمی هایی که تحت شبکه به شما این خدمات را ارائه می‌کنند، سرور یا سرویس دهنده نام دارند. بنابراین شبکه جهانی اینترنت بر پایه ارتباط میلیون‌ها سرور و سرویس گیرنده شکل گرفته است که روز به روز به تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. معمولا منظور از سرور به صورت عامیانه، به مفهوم آن در زمینه وب هاستینگ اشاره دارد. در زمینه وب هاستینگ، سرور معمولا یک ابر رایانه است که به لحاظ سخت افزاری از سیستم‌های معمولی بسیار قدرتمند‌تر است.

همچنین این رایانه‌ها همیشه متصل به شبکه جهانی اینترنت و در دسترس خواهند بود. اینگونه سرورها فضای مورد نیاز برای ذخیره اطلاعات مربوط به وب سایت‌ها و سایر نرم افزارهای تحت وب را فراهم می‌سازند. بنابراین کاربران قادر خواهند بود همیشه به اطلاعات این سایت‌ها و نرم افزارها دسترسی داشته باشند.

انوع سرورها از نظر ارتباطی

پس از اینکه دانستیم سرور چیست ، می‌خواهیم با انواع سرورها از نظر نوع ارتباطی آشنا شویم. اگر سرور وظیفه ارائه خدمات را فقط به سیستم‌های محدودی داشته باشد، آن را سرور تحت شبکه می‌نامیم. بر این اساس این سرورهافقط در یک شبکه داخلی و خصوصی فعال هستند. پس سیستم‌های موجود در این شبکه توسط این سرور مدیریت می‌شوند و نیازها و سرویس‌های خود را دریافت می‌کنند.

این سرورها معمولا برای مجموعه‌های ادارای و شرکت‌ها استفاده می‌شوند. برای مثال معمولا دانشگاه ها، از شبکه داخلی برای ارائه خدمات مختلف به کارمندان و دانشجویان خود استفاده می‌کنند. همچنین در گیم نت‌ها معمولا یک سیستم به عنوان سرور در شبکه داخلی عمل می‌کند.

از طرفی دیگر اگر سرورهای یک شبکه از طریق شبکه جهانی اینترنت با سایر سیستم‌های دیگر ارتباط برقرار کنند، به آن ها سرورهای اینترنتی می‌گویند. سرورهای اینترنتی در حقیقت ابر رایانه هایی همیشه روشن و قدرتمند هستند، که در تمام طول روز در حال خدمات رسانی می‌باشند. سرورهای اینترنتی از نظر عملکرد و نوع به دسته‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. مهمترین فاکتور و ویژگی سرورهای اینترنتی امنیت و پایداری آن‌ها است.

سرور اینترنتی با استفاده از ویژگی Nameserver از یکدیگر متمایز می‌شوند. Nameserver نام اختصاصی هر سرور در فضای اینترنت است. Nameserver‌ها را می‌توانیم در دنیای واقعی، مشابه کد ملی افراد بدانیم. سرورهای اینترنتی در تمام کسب و کارهایی که بر بستر اینترنت فعالیت می‌کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال سایت سون لرن را در نظر بگیرید. تمام اطلاعات سایت از جمله رابط کاربری، اطلاعات مربوط به کاربران، ویدئوهای آموزشی و تقریبا هر آنچه در بستر از سون لرن قابل مشاهده است در سرورهای اینترنتی نگه داری می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید